Uppsala IBK http://www.uppsalaibk.se Uppsala IBKs webbplats Ted Nordlund klar för Uppsala. http://www.uppsalaibk.se/?page=nyheter&id=498 <b>Den sista pusselbiten i årets lagbygge är den defensivt duktige backen Ted Nordlund. </b>

Ted har varit skriven för Uppsala Teknologerna men har rötterna i Falun Ungdom och IK Sätra. Säsongen 2010/11 representerade han IK Sätra som då spelade i H2 samtidigt som oss. Vi vann båda mötena (6-1 och 10-8). Om servrarna på Innebandy.se inte hade varit totalt värdelösa hade vi kunnat kontrollera om han varit med i mötena men icke. Totalt blev det åtta matcher den säsongen så chanserna är ändå goda.

- Ted är en vacker spelare som stärker vår defensiv ytterligare, kommenterar sportchefen säsongens femte nyförvärv.

Debuten skedde i förra helgens förlustmatch mot Rasbo. Förhoppningsvis kommer första segern i Uppsala IBK tröjan redan till helgen då Saga står för motståndet.
2017-10-06 15:17:32 http://www.uppsalaibk.se/data/blogg/images.png
Vem gör målet? http://www.uppsalaibk.se/?page=nyheter&id=497 <b>I helgen är det återigen dags för match igen - andra omgången mot Rasbo i Hall2000.</b>

I detta nu har vi som lag gjort hela 1499 mål, på våra 200 spelade seriematcher.

Vem gör mål nummer 1500?

Om Islänningen gör målet är han uppe på 100 totalt. Dubbelt så roligt, typ. Ge honom bollen! Två stycken i laget har gjort 120 mål. Vem gör rycket - Micke eller Zlatan?

Micke är även två assistpoäng från den magiska gränsen 100 och Zlatan har endast 10 poäng för han nå totalt 200. Mycket kan och kommer att hända.

Mot tre nya poäng, Heja UIBK!
2017-09-27 19:06:24 http://www.uppsalaibk.se/data/blogg/ladda ned.png
Mathias Norén gör comeback efter 12 år. http://www.uppsalaibk.se/?page=nyheter&id=496 <b>När Mathias Norén valde att lägga hjälmen på hyllan fanns inte ens Uppsala IBK som förening. Nu tolv år senare, och med en nyinköpt hjälm, väljer ”Murre” att göra comeback i Uppsalas populäraste förening (utvalda kategorier). </b>

Mathias Norén började sin innebandykarriär i den legendariska föreningen BK Bomben. Därefter fortsatte det med spel i IF Vesta och Uppsala City innan karriären avslutandes i Funbo IF. Nu är det alltså dags för en comeback och han gör det starkare och bättre än någonsin.
- Ganska galet egentligen hur en spelare kan utvecklas så mycket under tolv års frånvaro från sporten. När han slutade hade de inte ens uppfunnit hålen i bollarna, säger sportchefen till hemsidan.

Mathias är en orädd målvakt som mer än gärna trycker dit en spelare eller två. Om en motståndare mot förmodan skulle ta sig förbi vårt andra nyförvärv Fredric Lindman kommer de garanterat få sig en omgång av en utrusande ”Murre”. Det kommer bli fantastiskt.
2017-09-22 15:58:08 http://www.uppsalaibk.se/data/blogg/1512450_10205355353272399_2138274288431386980_n.jpg
Fredric Lindman förstärker UIBK http://www.uppsalaibk.se/?page=nyheter&id=495 <b>Uppsala IBK förstärker defensiven rejält med backbjässen Fredric Lindman från SK Vide. </b>

Det senaste nyförvärvet är en rutinerad herre som bland annat har representerat FBC Uppsala i Allsvenskan. Senaste klubbadressen var SK Vide och spel i division två. Nu är det Uppsala IBK och den guldfärgade tröjan som gäller för hela slanten.
- Fredric är en back som besitter en stor stabilitet och kan utmana Sandström i bänkpress i periodpauserna. Han kommer att förstärka vår redan starka defensiv rejält, kommenterar sportchefen sitt senaste nyförvärv.

Att Fredric är en fysisk back kan knappast undgått de som följde H2 förra säsongen. På 13 matcher drog han på sig 42 utvisningsminuter vilket räckte till en fjärde plats i utvisningsligan.
- Vi har gått igenom hans siffror och vi gillade vad vi såg, fortsätter sportchefen. Han kommer kunna utmana Kakan i toppen av den interna utvisningsligan.

Fredric kommer att debutera i lördagens seriepremiär mot Tierp.
2017-09-22 15:36:25 http://www.uppsalaibk.se/data/blogg/6398960.jpg
Legendarisk poängkung klar för UIBK! http://www.uppsalaibk.se/?page=nyheter&id=494 <b>Alundalegendaren och poängkungen Jonas Gelin förstärker Uppsala IBKs knackiga offensiv kommande säsong. </b>

Efter stora problem med målskyttet under förra säsongen, 173 mål på 22 matcher (dock bäst i serien), förstärker nu Uppsala IBK med den notoriske poängmaskinen Jonas Gelin. Efter att ha öst in poäng hos Alunda under flera säsonger testar han nu vingarna utanför Östhammars kommun.

- Det känns fantastiskt att Alundas bästa innebandyspelare genom tiderna väljer att ansluta till oss. Speciellt nu när han har sina bästa säsonger framför sig och vi förväntar oss minst 50 poäng från honom, kommenterar sportchefen sitt senaste nyförvärv till hemsidan.

Jonas Gelin är spelklart till helgens match mot Tierp. Tidigare har även bröderna Berglind förstärkt laget inför kommande säsong i division fyra.
2017-09-20 16:08:06 http://www.uppsalaibk.se/data/blogg/9_500.jpg
Joakim Berglind klar för Uppsala IBK. http://www.uppsalaibk.se/?page=nyheter&id=493 <b>För två veckor sedan blev det klart att Jimmy Berglind gör comeback i Uppsala IBK. Nu står det klart att även lillbrorsan Joakim ansluter från Uppsala Teknologerna till kommande säsong.</b>

Precis som flera andra spelare valde Joakim Berglind att lämna Uppsala IBK efter att laget avslutade sin elitsatsning för några år sedan. Karriären fortsatte istället hos FBC Uppsala, Vide och Loke innan han säsongen 2015/16 skrev på för Uppsala Teknologerna i division tre. Där var han starkt bidragande till att föreningen avancerade i seriesystemet och även etablerade sig i division två.

Joakim tillhör den fina skaran av spelare som har gjort över 100 seriematcher för Uppsala IBK. Totalt har det blivit 54 poäng på sina 104 matcher vilket gör honom till den näst bästa poänggörande backen i föreningens historia.
- Med Joakim får vi in en stabil och bolltrygg back i laget. Han vet vad som krävs för att spela i en förening som Uppsala IBK och nu är det bara att slå på vinnarskallen igen efter några säsonger hos andra föreningar, kommenterar sportchefen det senaste nyförvärvet till hemsidan.

Joakim är spelklar redan till helgens seriematch mot Tierp.
2017-09-20 15:42:48 http://www.uppsalaibk.se/data/blogg/792269_480183042039773_745359488_o.jpg
Kungen är tillbaka! http://www.uppsalaibk.se/?page=nyheter&id=492 <b>Efter säsongen 2012/13, när Uppsala IBK valde att avsluta sin elitsatsning , lämnade Jimmy Berglind föreningen för spel i FBC Uppsala och division ett. Därefter blev det en sejour i Loke och Vide innan han säsongen 2015/16 skrev på för Uppsala Teknologer i division två. Nu är alltså ”Zlatan” tillbaka i Uppsala IBK igen och jakten på förstaplatsen i maratontabellen är inledd.</b>

Jimmy Berglind är den främste målskytten i Uppsala IBKs historia och en av de som var med den historiska första säsongen 2007. På sina 120 spelade matcher för föreningen har han mäktat med hela 120 mål och 70 assist. Jimmys främsta säsong poängmässigt var 2008/09, när vi senast spelade i division fyra, då hen gjorde hela 63 poäng och var ytterst delaktig i att vi gick obesegrade i seriespelet.

- Jimmy är en fantastisk målgörare och får han till sitt skytte kommer han kunna vara med och hota i toppen av poängligan när vi summerar säsongen. Mannen, myten och legenden – the King is back, kommenterar sportchefen sitt senaste nyförvärv.

Under fjolårssäsongen tappade Jimmy förstaplatsen i maratontabellen för antal gjorda poäng. Både Magnus Marteinsson och Mikael Persson klev förbi i toppen. Målet med comebacken är dock glasklart.

- Jag ska ta tillbaka förstaplatsen, kungen är tillbaka!

Den 23 september är det upp till bevis då vi trampar igång seriespelet hemma i IFU Arena mot Tierp.
2017-09-04 13:44:26 http://www.uppsalaibk.se/data/blogg/461949_461632573894820_1641594136_o.jpg
Puff the magic Mike! http://www.uppsalaibk.se/?page=nyheter&id=491 <B>Det blev Mikael Persson som var den spelare som först nådde den magiska gränsen på 200 poäng i Uppsalatröjan.</B>

Mikael Persson. Så heter han. Denna underbara Mikael Persson som varit Uppsala IBK trogen ända sedan klubben bildades 2007. När andra spelare försvann som en avlöning stannade Micke kvar och kämpade för att föreningen åter skulle börja klättra i seriesystemet. I dagsläget är Micke den som har gjort flest seriematcher för Uppsala IBK och därför känns det extra roligt att han var den som sprängde 200 poängsvallen. Att det skulle ske en sketen februarisöndag i hemmamatchen mot Vide U tar inte på något sätt bort glansen över denna fantastiska bedrift. Det var för övrigt den fjärde matchen som Micke har spelat mot Vide U i seriesammanhang. På dessa fyra matcher har det blivit totalt 14 poäng.
– Det känns magiskt, så sjukt kul att slå rekordet, säger huvudpersonen själv när han beskriver känslan. Som den ödmjuka stjärna han är står han med båda fötterna på jorden men passar på att skicka iväg en känga till sin konkurrent till rekordet Magnus Marteinsson.
- Poängen kommer automatiskt när man spelar med bra spelare som vet hur man gör ett bra instick, inte som Magnus…

Som alla vet är rekord till för att slås. För Micke står det personliga rekordet på 36 (24+12) poäng från säsongen 08/09 på tur. Då krävs det ytterligare tre poäng vilket inte borde vara någon omöjlighet på de resterande sex matcherna. För att slå sig in på Uppsala IBKs topp tio krävs det att han når 39 poäng vilket alltså också är ganska troligt att han når. Micke är även två målgivande passningar från att slå sitt personliga assistrekord på 18 framspelningar från säsongen 07/08. Det tredje och mindre smickrande rekordet handlar om antal utvisningsminuter som i dagsläget ligger på 26 minuter från säsongen 08/09. Där räcker det med tre utvisningar till eller kanske ett litet matchstraff för att nå detta. Det fixar du lätt Micke!

<B>Några fakta om Micke Perssons karriär hos Uppsala IBK.</B>
Antal matcher: 133
Antal mål: 113
Antal assist: 88
Totalt antal poäng: 201
Poängsnitt per match: 1,51
Antal utvisningsminuter: 102
Antal felaktiga utvisningsminuter (enligt honom själv): 102

Mot 300 poäng!
2017-02-10 13:30:48 http://www.uppsalaibk.se/data/blogg/332265_427011757356902_401332266_o.jpg
Förändringar i maratonstatistiken. http://www.uppsalaibk.se/?page=nyheter&id=490 <b>I samband med att målen trillade in i storsegern mot Teknologerna (16-2) blev det samtidigt förändringar i den interna maratonstatistiken.</b>

När Uppsala IBK fullständigt körde över Teknologerna gjorde duon Mikael Persson och Magnus Marteinsson fem respektive fyra poäng vardera. Dessa poäng innebar att båda passerade Jimmy Berglind i toppen av den interna maratontabellen. En placering som han prenumererat på ända sen klubben startades 2007.

Jakten på att bli den första spelaren att nå 200-poäng fortsätter. Just nu ligger Mikael Persson i förarsätet en poäng före tvåan Magnus Marteinsson.

<b>Milstolpar.</b>
Petter Sundström blev den sjätte spelaren att passera 100-strecket i antal gjorda poäng.
Mikael Persson blev första spelaren att nå 100 utvisningsminuter.
Mikael Persson blev även spelare nummer två att göra 100 seriemål.
Daniel Wallger blev den 17e spelaren att passera 50 poäng.
Det krävdes 50 matcher för Fredrik Karlsson att spräcka sin målnolla, men på vilket sätt han gjorde det!

<b>Blandad statistik</b>
Johannes Widen leder interna poängligan med 31 poäng. Han har dock en bit kvar till sitt personbästa på 52 poäng (H4 08/09).
Robert Hellström är ett mål från att tangera sitt målrekord (fem mål säsongen H5 07/08).
Magnus Marteinsson är en assist från att nå 100.
Patrik Persson, Rickard Bredenberg och Magnus Johansson närmar sig samtliga 50 poängsgränsen.
Josua Klingberg har redan slagit sitt personliga rekord i antal gjorda poäng på en säsong med elva poäng totalt.2017-01-20 12:37:24 http://www.uppsalaibk.se/data/blogg/556358_460283960696348_466206108_n.jpg
Extra Extra, alltid extra med Uppsala IBK. http://www.uppsalaibk.se/?page=nyheter&id=489 Vi har nöjet att bjuda på vår bredaste värvning någonsin. Det är Johan ”Sandis” Sandström. Sandis är en stabil back som har två talanger utöver det vanliga. Ett – han kan ta en motståndarfemmas matchvikt i bänkpress. Två – han har norra europas pricksäkraste sveppassningar. De två kombinationer plus en härlig speluppfattning är det som gör Sandis unik! Ett plus i kanten får han också för att han agerar pappa åt Micke och ser till att han kommer ner och tränar. 2016-09-24 00:40:47 http://www.uppsalaibk.se/data/blogg/402916_495709013820509_1807590543_n.jpg