Landslagsstjärna klar för Uppsala IBK

13:34 onsdag den 25 maj 2016

Uppsala IBK har äran att välkomna en av vår största fixstjärna, diva samt landslagsspelare tillbaka till klubben i hans hjärta.

Magnus Marteinsson var med och grundade Uppsala IBK under 2007. Sedan dess har han hunnit med att spela hela 116 seriematcher för klubben vilket gör honom till en medlem i skaran ”stora grabbar” (Jimmy, Micke P samt Jocke B). På dessa seriematcher har Magnus levererat hela 169 poäng vilket ger honom en andraplats i maratontabellen, 21 poäng efter Jimmy Berglind. En placering som många tror att Magnus kan förbättra under säsongen.

- Så länge Jimmy inte kommer tillbaka är mitt mål att gå honom i maratontabellen, svarar en ovanligt ödmjuk Magnus. En otäck vana som han dragit på sig sedan han lämnade UIBK för spel i Gottsunda och Alunda. Två föreningar som båda har förlorat fler matcher än vad de vunnit och därmed blivit degraderade. Hur känns det att komma tillbaka till en vinnande förening igen?

- Det är något som jag inte upplevt på några säsonger. Kommer knappt ihåg hur det känns att vinna matcher. Det känns otroligt skönt att komma hem igen och få dominera på planen och i sociala medier igen.

Är det något som du har lärt dig efter åren hos Alunda och Gottsunda?
- Gottsunda är ett talangfullt lag som kommer att spela i Allsvenskan innan Hagunda samt att Alunda kommer nå division tre innan Uppsala IBK gör det.

Under våren representerade Magnus det Isländska landslaget när de kvalade till VM. Trots tufft motstånd (mot bl a Sverige och Ryssland) stod Magnus för en strålande insats och svarade för fyra poäng från sin defensiva centerposition. Tyvärr räckte inte detta utan Island missade med en hårsmån att kvalificera sig till slutspelet.

- Landslaget var ett äventyr som jag hoppas att få uppleva igen. Mina chanser ser goda ut nu när jag kommer kunna utveckla mitt anfallsspel och inte bara träna försvar som de senaste säsongerna.

Magnus Marteinsson är den första byggstenen för Uppsala IBK den kommande säsongen. Att få tillbaka honom efter några år på vift känns naturligtvis alldeles underbart. Magnus är en kulturbärare för Uppsala IBK och alla vet vilket stort hjärta han har för föreningen.

- Han lämnade som en i mängden och kommer tillbaka som en landslagsstjärna. Föreningen värvar endast spelare med liknande meriter som Magnus nu har, säger styrelsemedlemmen Robert Hellström.

Slutligen önskar Uppsala IBK åter hälsa kommande säsongs fixstjärna välkommen hem till Uppsala IBK. Vi tror därmed att kommande säsong kan bli lika magiskt som senast vi spelade i division fem.

//UIBK.

Senaste matchen