Matchsummering

SerieSeriespel - H6
 MatchIS Saga U - Uppsala IBK
 Slutresultat4 - 9
 Periodresultat    (3 - 3, 0 - 4, 1 - 2)
 PlatsAllianshallen B
 Spelare Josua Klingberg
Johan Krantz
Robert Hellström
Mikael Persson
Patrik Persson
Daniel Wallger
Peter Bjernhager
Johannes Widén
Petter Sundström
Jonas Eriksson
Fredrik Nauska
Rickard Bredenberg
Fredrik Starec
Pontus Forsberg
Björn Pålsson

Referat

Serieledarna bjöd på målshow

Då var det dags igen efter en massa julmat och nyårsfirande. Vi samlades vid halvtre tiden i Allianshallen och vi var många som ville vara med och leka så att vi nästan fick ha två sittningar för ombyte (berodde inte på att vi ätit för mycket julmat). Vi var så pass många att vi mönstrade 3 femmor. Imponerande och förmodligen bra efter ett långt uppehåll.

Som vanligt i UIBK så vi lagledningen fila på laguppställningen ända in på målsnöret. Nedan följer startuppställningen:

I mål: Pontus
Walle-Bjernis Pålle-Petter-Jonas
Robban-Starre Jajja-Krantz-Micke
Walle-Nauska Rille-Josh-PP

UIBK värmde upp med fina rosa tröjorna och det såg väl sådär ut om jag ska vara ärlig. Vi skyller på att vi var många..

Nedsläpp period 1 och vi tar ett lätt kommando och försöker få igång lite rull. I den 6:e minuten gör Saga U matchens första mål. Målet är ett bevis på att vi inte riktigt är på tårna. Vi hamnar fel i positioner etc.
Som många matcher förr med detta gäng så vaknar vi sakta till liv och kvitterar i matchminut 10. Pålle skickar in bollen i bortre (?) på pass av Nauska. Bra där.

Apropå vakna till liv. I den 11:e minuten får min backkollega för sig att dra till med en coast-to-coast och som han gör det. Walle fintar 1-2 gubbar och lyfter iskallt in 2-1. Snyggt. Dock så blir han lite för stursk och drar på sig en 2:a för slag och UIBK lyckas nästan hålla tätt. När endast 10 sekunder återstår av 2:an så petar Saga in 2-2. Surt sa räven. Inte nog med det så gör dom även 3-2 endast 12 sekunder senare.
Dock inga gamnackar i laget. Vi tar oss samman och kvitterar till 3-3 genom Rille och ass från PP. Skönt! Innan perioden är slut så åker Pålle på en utvisning. Låsning av klubba påstod domarna. Nja säger jag.

Paus

Vi pratar om att helt enkelt höja oss. Detaljer behövs inte. Vi tar över matchen tämligen omgående och i minut fyra gör vi förmodligen årets mål (jag kanske minns fel). Ett klapp-klapp mål utan dess like där våran allstar formation visar varför dom har spelat på en högre nivå. Ett mål där motståndarnas tränare, efter matchen, säger att det är ett av dom snyggaste målen han sett på länge. Målet görs av Micke på pass av Jajja. Dock så önskar jag att man ibland kunde tillämpa 2 assist på mål som är vackra. Krantz borde ha haft en ass där!

Vi fortsätter på den inslagna vägen och vi gör både 3-5, 3-6 och 3-7 på 12 minuters spel.
3-5 Rille mål PP ass
3-6 Bjernis mål ass Jonas
3-7 Josh mål ass Starre

Period två ägs fullständigt av UIBK och jag tappade räkningen på antal missade frilägen. Hade vi 5 frilägen?

I pausen pratar vi om att fortsätta spela med den inställningen vi hade i period 2. Vi följer våra marschorder och är överlägsna. Saga reducerar i den 6 minuten. Innan dess så har vi skapat mängder med situationer som borde ha lett till mål. Utdelningen kommer drygt en minut efter Sagas reducering. Klapp-klapp igen och det står 4-8. Målet görs av Krantz på pass av Jajja. Snyggt!

Innan vårt 9 mål för dagen gjordes så skapade vi återigen stora situationer i parti och minut. UIBK var på lekhumör och Saga stod med byxorna nere.
Mål nr 9 gjordes av Jajja (till slut) på pass av Krantz. Matchen slut!

Tåget mot div 5 rullar på .
Segern var odiskutabel och vi kunde ha gjort 6-8 mål till. Vi sparar dom till nästa helgs match mot Roslagen. Vi var många som sagt och det var väldigt kul att se att hela 12 (!) spelare noterades för 1 poäng eller mer. Snacka om bredd (inte bara runt midjan).

Vita kameler:
1. Klapp-klapp målet . Tankarna för mig tillbaka till Sovjets 80-tal i ishockey.
2. Laget UIBK. 12 spelare noteras för poäng.
3. Pontus. Står för ett par fina räddningar i matchen. Formen håller i sig.

Svart kamel:
Till Sandis, Jeppe och Kakan som inte filmar klapp-klapp målet. Hittar inget annat att klaga på.

//Bjernis#13

PeriodTidHändelse  SpelareAssist