Matchsummering

SerieSeriespel - H6
 MatchUppsala IBK - Fyrislunds BK
 Slutresultat7 - 6
 Periodresultat    (1 - 2, 1 - 2, 5 - 2)
 PlatsAllianshallen B
 Spelare Johan Krantz
Robert Hellström
Mikael Persson
Patrik Persson
Peter Bjernhager
Janne Rogström
Johannes Widén
Petter Sundström
Fredrik Starec
Pontus Forsberg
Jens Lindblom
Gustav Nylander
Mathias Oskarsson

Referat

Toppmöte i Allians
Efter förra helgens missräkning i Östhammar så skulle vi nu denna helg ta oss an en toppkonkurrent till. Denna gång stod Fyrislunds BK för motståndet. En klubb där Bosse har gjort 8 poäng emot i en och samma match, häftigt!

UIBK kom med ett stjärnfyllt lag. Nedan följer laget:

Målis: Foppa
Backar: Starre-Bosse och Gurra-Bjernis
Centrar: Krantz och Petter
Forwards: Jajja-Janne, Micke-Oskarsson samt Jensa och PP

Period 1:
Första perioden speglas av blandat spel och det är lite frustrerande att vi ligger under med 0-2 efter 9 min. Vi ligger under men vi hade skapat en hel del chanser på Fyrislund och deras målvakt. En målvakt som för övrigt stod för många fina räddningar under hela matchen.
Vårt spel förbättrades under perioden och framför allt ”femman” med Jajja-Krantz-Janne och Bosse- Starre bakom stod för ett stabilt spel och stundtals väldigt bra passningsspel. Fina direkt passningar och enkla lösningar.

I den 15:e minuten så drar Fyrislund på sig en utvisning för liggande spel. Dom utvalda för PP sätter igång ett rull som inte riktigt betalar sig tyvärr och Fyrislund håller tätt i BP. Vi kan betydligt bättre!
Perioden rullar på och vi får in en reducering med 5 sek kvar av perioden. Detta mål tycker jag väcker oss lite och vi får med oss medvind in i periodpausen.
Målet gjordes av Jajja på pass av Petter

Period 2:
I pausen kändes det som att vi kommer att ta över fullständigt då vi vart bättre och bättre ju längre första perioden gick.
Och visst vi tar över direkt i andra perioden. Vi sätter tryck framåt och skapar mycket chanser. Men bollfan ville inte in. Vi får också med oss en hel del frislag i offensiv zon. Ett tecken på att vi spelar mer med kvalite och tanke plus bättre fart under fötterna.
Trots bättre spel så gör Fyrislund 1-3. Fan tänkte undertecknad.
Men skam den som ger sig. Vi reducerar igen. Denna gång så petar Micke in bollen efter att Gurra slängt ut bandyarslet och med en Fyrislundsspelare hängandes på ryggen fått iväg en markboll mot mål.
Tyvärr så gör Fyrislund 2-4 i den 14:e. Inte rättvist alls enligt mitt tycke!

Period 3:
Inför period 3 så gör vi lite förändringar och går ner på 2 femmor. Det gav effekt vill jag lova. Men först så drar vi på oss en 2:a för hårt spel och 2 min i BP väntade. Vi håller tätt och håller Fyrislund utanför boxen i ca 1:30 min. Tyvärr så lyckas Fyrislund trycka in bollen. En situation där det inte skall bli mål. Vi släpper in skytten från kanten och han lyckas skjuta igenom två täck (forward och back). Vi kan bättre precis som i PP!.
2-5 var ett faktum och ÅTERIGEN inte rättvist.
Det som hände efter är bara underbart. På nästan 5 minuter så hade UIBK hämtat upp underläget till 5-5.

3-5 Mål av Micke och ass Bjernis
4-5 Mål av Jajja och ass Krantz
5-5 Mål Oskarsson och ass Bjernis

Fyrislund är alldeles desperata och har kaos i dom egna leden. Timeout Fyrislund. Vad dom pratade om har jag ingen aning om men dom gör 5-6 i den 14:e minuten. I samma ögonblick så kändes det som att inget kan stoppa oss nu, konstigt men så kändes det. Vi fortsätter att trycka på och tvingar Fyrislund ner i partär. Frislagen haglar och vi är starka i kroppen medans Fyrislund mer spelar Kendo.
I den 17:e minuten kommer också en välförtjänt kvittering!
Mål av Jajja och ass till Krantz.

En minut efter målet så passar UIBK på att utnyttja sin kvarvarande timeout. Krantz (tror jag kallade på den?). Hur som haver, bra gjort. Precis vad vi behövde. Timeouten blir mest en andningspaus och några nyckelord delas ut. Efter timeouten pressar vi på som tidigare under matchen och i den 19:e minuten åker en FBK spelare ut för fasthållning.
Vi spelar runt och för att damma av en gammal reklam text: Plötsligt så händer det.

När matchuret visar 19:44 slår UIBK till!

7-6 av Oskarsson på pass av Jajja.
Efter målet så skulle vi spela av dom sista 15 sek. Blev snarare nån minut då Micke mycket skickligt stängde in sig i offensivt hörn.
Slutsignalen tjuter och vi står som vinnare med 7-6. Fantastiskt!

Vita kameler:
1. Lagmoralen. När UIBK bestämmer sig för att spela innebandy då jävlar spelar vi innebandy
2. Oskarsson. 2 mål varav det ena är det avgörande målet.
3. Jajja. 3+1 säger sig självt. Dessutom en fin ass till det avgörande målet.
4. Foppa. Räddningen i slutet är både grym och otroligt viktig i matchens slutskede.

Svart kamel:
En sådan här seger överskuggar alla eventuella svarta kameler. Så är det!

//Bjernis#13

PeriodTidHändelse  SpelareAssist